Konferenční centrum Ctěnice

(článek ze dne 04. 12. 2010)

V historickém areálu zámku Ctěnice, jsem měl svého času příležitost projektovat rekonstrukce tamních barokních staveb. O něco později jsem dostal malou odměnu - vyřešit základní úpravy interiéru budoucího konferenčního centra. Klíčovým problémem zde byla akustika a tak se řešení ubíralo hlavně tímto směrem.

JAk nepoškodit již tak krásný prostor? Rozhodl jsem se pro nezvyklé řešení. Do klenebných polí jsem umístil konvexní válcové plochy se zvukovou izolací potaženou textilní dekorací. Flexibilní pohltivé plochy se ositly i v oknech a současně řešily problém příležitostného zatemnění. Svoje výtvarné ambice jsem uspokojil ruční malbou na textilních prvcích a stěnách diskuzního koutku. Rovněž pískování skleněného zábradlí byla ruční práce.

Krásná zakázka s příjemným a osvíceným investorem (Pražská informační služba, ředitel ing. Novotný) realizovaná v malinkém týmu přímo na místě. Slunečné léto dalo této práci charakter nezapomenutelné dovolené.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website