Připravuji nový portál

(článek ze dne 03. 02. 2011)

Pokud by se někomu zdálo, že nejsem nikde vidět, je to proto, že zuřivě pracuji na zcela nové podobě webu Sedesatka.cz

Je váš web je zastaralý? Nezobrazuje se korektně v mobilu? Dost možná je čas na změnu.
Kompletní analýza SEO a přístupnosti, programování webů na platformě ProcessWire.
Zeptejte se, jak co nejefektivněji situaci napravit a držet krok s vývojem webových technologií.

Web sedesatka.cz již dosti dlouho slušně funguje. Našel si svoje věrné čtenáře i uživatele a zaslouží si postoupit o krok dál.

Původně měly nové možnosti pro Šedesátku být k dispozici na doméně regiones.cz. Zkomplikoval jsem si práci tím, že chci, aby se tento mezikrok vynechal.

Drupal je sice skvělý open source redakční systém, ale každým dalším požadavkem na funkcionalitu bobtná co do implementovaných modulů. Sice by nakonec ledacos toho, co po něm chceme asi zvládl, ale není to jeho primární role. To, co přesahuje běžné požadavky na článkový redakční systémje podle mého názoru krkolomné a jaksi navíc.

Využiji tedy pro 'novou šedesátku' jádro CMS Domino. To mi umožňuje zajistit již v základu velmi dobrou provázanost všech dat a nastavit 'regionální příslušnost' každé informace hned od začátku jako systémovou vlastnost a ne jako dodatečně implementovaný parametr.

Novinkami, na které se mohou uživatelé Šedesátky těšit, jsou kluby, seznamka a inzerce. Především ovšem bude web výrazněji 'regionální' než byl dosud. Otevřen je i užší spolupráci s jednotlivými kraji a městy. Výrazně bude podtržena komunitní stránka projektu. Doufal jsem, že alespoň kluby zprovozním ještě v lednu, to jsem jaksi nestihl. A tak pracuji více než pilně. Připomíná mi to dobu, kdy jsem před spuštěním tohoto portálu ladil Drupal a snažil se z něj získat maximum možného. Stojí to ovšem za námahu, webu se tím otevírá perspektiva, kterou mu Drupal nenabízel. Významně větší kompaktnost programové struktury a větší flexibilita při dalším vývoji nových funkcí.

 

Město Klatovy - informační web

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website