Bláznivý nápad ?

(článek ze dne 09. 01. 2011)

Když jsem si přečetl, že 2/3 čechů nečtou smlouvy a pak jsou překvapeni důsledky, napadlo mě, že to je opravdu trýznivé téma zasluhující si pozornost. Pár minut poté jsem zakoupil doménu www.nedluzit.cz.

Je váš web je zastaralý? Nezobrazuje se korektně v mobilu? Dost možná je čas na změnu.
Kompletní analýza SEO a přístupnosti, programování webů na platformě ProcessWire.
Zeptejte se, jak co nejefektivněji situaci napravit a držet krok s vývojem webových technologií.

Pak jsem hledal na Google a nacházel rozličné informace, podivil se, jak často je toto téma přetřásáno a přitom nikde jsem nenašel to, co bych považoval za užitečné - totiž ukázat na konkrétních příkladech smluv, v čem spočívají ty 'skryté nástrahy', které domyslet je pro našince těžké.

A pak mi šly myšlenky hlavou dál a uvědomil si, že je to také problém s nezanedbatelnými psychologickými a sociologickými souvislostmi, ba dospěl jsem až k naštvání na spotřební trendy glorifikované reklamou.

Utvrdil jsem sám sebe v tom, že to bude dost možná důstojný bratříček jiných mých neziskových aktivit (wwww.chrtivnouzi.cz, www.sedesatka.cz), pokud jej ovšem dokážu dostrkat k funkční podobě a hlavně, když seženu altruisty, kteří věci opravdu rozumí.

A tak vzniká 'WEB pro lidi, kteří neradi čtou smlouvy... a pak se diví' - jednoduše www.NEDLUZIT.cz - neboli Kterak se vyhnout dluhové pasti 'for dummies'. Ano - jsem přesvědčen, že to musí být celé pojato tak, aby textu rozuměl každý, bez ohledu na vzdělání. U ostatních webů s podobnou tematikou tento prvek poněkud postrádám. Orientovat by se měl především na PREVENCI, webů, které radí, kterak z dluhů ven, je hodně.

Takže - pokud máte k tematu co říci a nechcete za to peníze, napište mi prosím na mejl, který jsem pro ten účel zřídil: spoluprace@nedluzit.cz
nebo (nebo také) si můžete 'oblíbit' založenou stránku na Facebooku - to je nejrychlejší způsob, jak rozhýbat lavinu:-)

 

Město Klatovy - informační web

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website